3. kesäkuuta 2017

Kahlaajaretki sateessa (28/100)

Olin sopinut kahden ystäväni kanssa linturetken keskelle viikkoa. Tarkoituksena oli mennä katsomaan kahlaajia. Sää lupasi kohtuu hyvää, mitä nyt iltapäivällä olisi pitänyt pieni sadekuuro tulla, sitä ei tosin kuulunut vielä siinäkään vaiheessa kun lähdin liikkeelle. Vein ystäväni R:n ja M:n varmalle kahlaajapaikalle Laajalahdelle ja Maarin tornille.

Kävelimme lyhyen matkaa lintutornille eivätkä lehdet vieläkään olleet ilmestyneet puihin vaikka edellisestä retkestä tänne olikin ehtinyt vierähtää jokunen viikko. Pajulintu lauleli jossain puustossa ja kuulimme töyhtöhyyppiä jo kaukaa. Hetken ehdimme katsella lintuja sekä pystyttää kaukoputken, kun taivas sitten antoi kunnon kevätsateen. Siinä sitten ihmettelimme ja totesimme, että nyt ei periksi anneta, kun kerran on tänne tultu.


Aluksi vaikutti siltä, ettei paikalla melkein mitään kahlaajia olisikaan. Vähän haravointia kiikareilla ja johan alkoi löytyä. Ruokokerttunen pomppi ruo'olta toiselle ja lauloi välissä. Harmaasorsiakin oli ilahduttavasti paikalla. Liro keikutteli ihan tornin juurella välillä pyrähdellen muualle. Punajalkaviklo kailotti välillä noustessaan ilmaan. Ihmettelimme pitkän aikaa tummia vikloja pidemmällä. Totesimme etteivät ne voi olla mitään muita kuin mustavikloja, mukava yllätys. Sirrejä olikin sekä lapin- että suosirrejä. Ystäväni R onnistui myös havaitsemaan keltavästäräkin juuri ennen lähtöä. Havaitsimme noin 30 ylöskirjattua lajia reilun tunnin aikana, jotain tavallisempia saattoi toki jäädä kirjaamattakin.
Olipa hyvä keskellä viikkoa tehty linturetki. Hieman viileä ehti kyllä siinä seisoskellessa tulla, aivan keväisiä lukemia, kun ei ollut toukokuusta huolimatta suotu. Tällä täydentyikin mukavasti 100 hetkeä luonnossa haasteeni numeroonsa 28. 52 retkeä vuodessa haasteeseen tämä taitaa mennä ehdottomasti kategoriaan 48. Retki sateella. Aluksi ei satanut mutta hyvän kuuron se päälle heitti tornilla seisoessa. Kiitos retkiseuralle! Saa ehdotella itsekin muita seikkailuja.

2 kommenttia:

  1. Sateella on just parasta havainnoida muuttoaikaan - ei mene kaikki korkealta yli vaan pysyttelee näkösällä ruokailemassa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huonona puolena tosin on hieman hämärät olosuhteet. Toinen hyvä minkä huomasin reissussa on autossa bongailu. Tuli eilenkin neljä eri haukkaa (ei niitä kyllä määrittää ehtinyt), paljon kuoveja, kurkia, mustavaris (Oulu) sekä hyyppiä ja tietysti vielä liuta muita normeja.

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut!