2. huhtikuuta 2022

Vuoden ensimmäinen telttayö

Maaliskuun viimeisenä viikonloppuna polte oli viimein niin paha, että oli pakko lähteä testaamaan selviämistään teltassa. Oikeastaan oli ollut jo pidempään joku kummallinen mielihalu sukeltaa makuupussiin koteloitumaan yöksi. Kohteemme tuntuu kuin yölämpötilaksi lupailtiin jotain -6 astetta ja navakkaa tuulta. Olin siis päättänyt ottaa varman päälle ja olin ottamassa kaksi makuupussia mukaan. Jo pelkästään toinen olisi ollut lämpöarvoiltaan sopiva tuohon tuntuu kuin lämpötilaan, mutta syysvaelluksella oli tullut huomattua, ettei lämpöarvo ihan omalla kohdallani tainnut pitää paikkaansa. Perjantai-iltana suuntasimme siis auton keulan kohti Kopparnäsiä, vähän turhan myöhään omaan makuuni.

Normaalista poiketen ajelimme suoraan Kopparnäsin päädyn parkkipaikalle, jonka lähelle rannan tuntumaan pystytimme lopulta telttamme. Saapuessa oli jo aika hämärää ja telttapaikkaa saikin etsiä otsalampun valossa ja sekös pisti harmittamaan. Onnistuin vieläpä kastelemaan kenkäni ja varpaanikin siellä puolisokkona tallustellessa ja paikoin hankeen upotessa, rinkan samalla yrittäessä valua selästä. Tunnelmassani ei totisesti ollut hurraamista ja olin jo valmis luovuttamaan ja lähtemään takaisin kotiin.

Aamun tunnelmaa
 

Saatiin kuitenkin teltta pystyyn ja pedit kuntoon suuremmitta riidoitta. Sen jälkeen kello alkoikin olla iltapala-aika ja lähdettiin keittokatokseen koettamaan onneamme tulien suhteen. Yritimme tehdä pienet tulet, mutta puut taisivat olla hieman turhan kosteita, kun lähinnä savuttivat eivätkä meinanneet syttyä mukaani ottamista kuivista pienistä syttypuista huolimatta.

Jääkentät aiheuttivat hieman vaikeuksia
 

Onneksi hyvät iltapalaeväät ja lämmin kaakao paransivat mieltä ja iltapalan jälkeen olikin hyvä sukeltaa kahden makuupussin sisään. Koko iltana ei onneksi ehtinyt tulla kylmä ja makuupussivalinta takasi sen, ettei lantion alueellakaan ollut palelevia kohtia. Uni ei meinannut aluksi tulla ja olikin aika katkonaista, kun merenkäynti oli aika hurjaa sekä tuulikin hyvinkin puuskittaista. Sain kuitenkin nukuttua jotenkuten aamuun. Jotenkin oli tuntunut lonkan kohdalta aika kovalta yöllä. Aamulla syykin selvisi, olin illalla taas tyhjännyt vahingossa makuualustaa ensin väärästä venttiilistä ja venttiilin läpän väliin oli jäänyt makuualustan täytettä. Makuualusta tietysti vajui vähän turhan paljon yön aikana sen seurauksena.

Löytyi melko tasainen telttapaikka
 

Aamulla tunnelma olikin aika paljon viileämpi kuin illalla ja taivaalta sateli välin räntää ja lunta. Niinpä makuupussien tuuletus jäi tällä kertaa vain puolittaiseksi teltassa. Telttakin tietysti oli lopulta märkä ulkoa rännän sulaessa vedeksi teltan pinnalle. Ei siinä sitten muu auttanut kuin rauhallisen aamiaisen jälkeen pakata tavarat pussukoihinsa ja tunkea makuupussit tuulettamatta rinkkaan sekä teltta kosteana pusseihinsa. Onneksi kotona teltta pääsi kuivumaan väljästi ja makuupussitkin kylmälle kuistille tuulettumaan.

 

Aamuvirkkuja

Yllättävän aikaisin oli kyllä ihmisiä liikkeellä, koska jo seitsemän aikoihin ilmeistyivät ensimmäiset autokunnat parkkipaikalle. Pari retkeilypakettiautoa oli ollutkin koko yön parkkipaikoilla, mutta muita telttailijoita ei meidän lisäksi ainakaan tuossa osassa ollut. Lähtiessä käytiin vielä vähän ajelemassa Inkoon peltoja tuijottelemassa. Sieltä löytyikin mukava määrä erilaisia hanhia. Yritin epätoivoisesti yhden tien reunaan pysähtyä kaukoputkellakin katsomaan tarkemmin, mutta hädin tuskin sain kaukoputken asemiin kun olin jo aivan jäässä. Puuskittainen tuulikin nappasi pipon päästä ja lennätti tien toiselle puolelle. Mukavasti kuitenkin silti sai uusiakin lajeja listaansa. Tällä hetkellä lajeja tunnistettuna 66 kappaletta, ihan kivasti siis. Äänipuolella aikapaljon vähemmän, mutta onneksi sitä pääsee petraamaan, kun kevätlaulajat saapuvat.

2 kommenttia:

  1. Jösses olen ollut puolisen vuotta lukematta blogeja tai oikein mitään muutakaan kiireiden vuoksi, mutta nyt tulin kurkkimaan, että mitä on meneillään, ja täällähän oli kanssa jokunen postaus, joita en ollu vielä lukenu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, yllättävän vähän on tullut kirjoitettua mitään loppuun. Aina välillä inspiraatio iskee, mutta sitten kirjoitan kahta kolmea postausta peräjälkeen vähän eteenpäin = ei mitään valmista. Nyt jos saisi jotain pukellettua taas ulos tässä ennen kuin alkaa kasaantua kohta tulevankin kesälomankin turinat.

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut!