24. lokakuuta 2018

Kesäpäivä Hangossa purkkikeikalla

Pientä hiljaiseloa on taas pitänyt kaikenmaailman asioiden takia ja uhkaavasti jälleen jutut kerääntyy odottamaan paluuta näppiksen ääreen. Tällä kertaa palaillaan vielä kesäisempiin tunnelmiin ja erääseen maanantaihin


Viimeisellä kesälomaviikolla elokuun alkupuolella lähdettiin Hankoon pikkuveljen ja puolison kanssa lähinnä geokätköilemaan, nauttimaan päivästä ja jotenkin syöminenkin onnistui itsensä siinä määrin reissuun hivuttautumaan, että siihenkin venähti hyvä tovi. Kaiken kaikkiaan päivän saldo oli parisenkymmentä löytynyttä kätköä ja yksi tavallaan löytymätön, taino paikka ja purkin sisältö osaltaan löytyi, purkki itsessään oli logeineen hukassa.Aamulla lähtö oli kesälomalaisen mittapuulla aikaisin, yhdeksän aikoihin. Pikkuveli piti myös vielä poimia Lohjalta mukaan. Hangossa oltiin erinäisten mutkien kautta lopulta kuvien aikaleiman mukaan 11:18. Ensimmäinen pysähdys olikin sopivasti Hangon keksillä, talo itsessään oli aika hieno ja hyvin pidetty. Keskusvarasto sanoi kyltti oven pielessä, mutta mahtoiko enää keksejä siellä ollakaan.


Tämä ei ollutkaan omaottama vaan puolison
Olen aina silloin tällöin piipahtanut Hangossa muuten vaan hengailemassa ja kaupunkiseikkailemassa, mutta täytyy sanoa että tämä geokätköily tuo ihan uutta kulmaa ja syvyyttä paikkoihin ja esittelee sellaisiakin paikkoja, joita ei osaisi etsiä. Lisäksi kätköreissuilla tuntuu aina tulevan jotain sellaisia yllätyksiä vastaan, joita ei osaa odottaa.Hangon keksin jälkeen suuntasimme syömään. Siitä olikin sitten mukava siirtyä kävellen vesitornille turistoimaan. Sisäänpääsymaksu on muutaman euron ja ainakin hyvällä säällä näkymät ovat mitä mainioimmat pitkälle ulapalle asti. Ylhäällä ei kovin kauaa viivytty sen verran tuuli kävi, että vähän alkoi jo hirvittää jos tuuli olisikin tempaissut puhelimen kädestä. Parempi siis sujauttaa puhelin takaisin laukkuun. Käveltiin takaisin autolle muutaman kätkön kautta ja lähdettiin jatkamaan rantabulevardia eteenpäin. Napattiin vielä matkalta aika vinkeä kätkö, jota saatiin kyllä hakemalla hakea, vaikka olihan tuo ihan naateissaankin.Neljän Tuulen tuvalla käytiin luonnollisestikin kahvittelemassa, koska se oli auki. Muitakin kulkijoita riitti maanantaista huolimatta. Auto jätettiin parkkiin ja lähdettiin kiertämään muutamat lähikätköt kävellen, lämmintä riitti edelleen, mutta puuskainen tuuli hieman viilensi tunteita. Ihastelin upeaa rantamännikköä ja jäkälikköä, jotka olikin suojeltu herkkänä kulumiselle. Käytiin kolmella kätköllä, joista tulikin noin kolmen kilometrin mittainen kiepsahdus. Loppumatka tultiin hiekkarantaa pitkin. Aivan upea aurinkoinen lämmin ilma, aikamoinen tuuli ja auringonkajo laineilla. Aika mieletöntä!

Loppuaika ajeltiinkin hieman edestakaisin ja jalkauduttiin vielä muutamalle kierrokselle park and grabien lisäksi. Muutama hieno ranta tuli vielä kierrettyä, joista on pakko mainita. Tulliniemen uimarannan tuntumassa käytiin korkealla kalliolla ihastelemassa maisemia ja Slaktiksen uimarannalla alkoi jo tuntua todelliselta myrskyltä tuulta vasten kulkiessa sai todella tehdä töitä myös aallot näyttivät tekevän jo vaahtopäitä. Lopulta iltasella ajeltiin tyytyväisenä kotiinpäin, oli ollut hyvä Hangon reissu. Kätköjäkin päivälle oli kertynyt 21 kappaletta, ihan kivasti siis. Vähän erilaista retkeilyä tähän väliin.


Lähes autio hiekkaranta, eli meidän rantakelit vasta alkaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut!