10. tammikuuta 2017

Suomi 100-vuotta juhlavuosi ja 100 hetkeä luonnossa

Kun nyt eletään itsenäisen Suomen satavuotisjuhlaa, niin ajattelin minäkin kehitellä jonkun teemaan sopivan leikkimielisen haasteen, jota ei olisi niin vaikea toteuttaa ja saavuttaa.

100 oli selvästikin se luku, joka piti saada jotenkin sisällytettyä tähän. 100 yötä ulkona oli jo käytetty ja se olisikin varmaan vähän turhan haasteellinen. Pienen pohdinnan ja päässälaskun jälkeen päädyinkin mielestäni sopivaan ideaan.

Miltäs kuulostaisi 100 hetkeä luonnossa? Ideana olisi, että luontoon ei tarvitsisi mennä kovinkaan pitkäksi aikaa ja mikä tahansa lyhyehkökin metsäsamoilu tai lintutornilla pönöttäminen voisi olla sopiva hetki. Tarkoituksena olisi pysähtyä tarkkailemaan ympäristöään ja kokemaan sekä ihastelemaan suomalaista monimuotoista luontoa, esimerkiksi joka viikko muutaman hetken, eri aistein. Kriteerinä voisi pitää noin tunnin mittaista luontohetkeä. Samalle päivällekin voi mahtua useampi luontohetki eri paikoista.

Ei ehkä ihan hullumpi idea ja varmasti kohtalaisen helposti toteutettavissa myöskin. Taidampa tätä lähteäkin toteuttamaan tässä vuoden mittaan.

5 kommenttia:

 1. Tämä on hyvä idea. Voisi alkaa levittää blogihaasteen muodossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein kai voisikin. Harvinaisia älynvälähdyksiä.
   Luin myös tänään 100 lintua haasteesta. Se tullee helposti. :)

   Poista
  2. Hahaa, 100 lintua haaste kuulostaa juu hauskalta ja helpolta. :D

   Poista
 2. Tämä on kiva haaste, koska varmasti keskiarvoisesti kaksi kertaa viikossa toteutuu jonkinlainen hetki luonnossa kaikilla, tämä kuitenkin auttaa kiinnittämään huomion näihin hetkiin, arvostamaan niitä ja tietoisesti keräämään näitä hyviä hetkiä. Tosi hyvä haaste!

  Meillä ei ole mitään 100-haasteita vielä. Harmi, ettei eräopaskoulun lajilistat ole mistään kohtaa tasalukuja, niissä olisi riittänyt haastetta muillekin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos, se juuri olikin ideana, että aika helpolla tämä tulisi täyteen. :) Ja lisäksi tietty se, että osaisi kiinnittää huomiota salakavalasti elämään hiipiviin luontohetkiin. :D

   Eihän sitä tarvitse mahdollisuuksia välttämättä tasalukua olla, esimerkiksi Birdlife Suomi rohkaisee ihan kaikkia tunnistamaan, yllättäen, 100 lintulajia. Suomessa kuitenkin talvisinkin on noin 70 lajia ja kesällä jopa 250 pesivää lajia. Kasvit ja/tai kukat voisi olla myös aika mielenkiintoinen. ;)

   Poista

Kommenttisi on aina tervetullut!