5. tammikuuta 2017

Tavoitteita vuodelle 2017

Niin kuin moni muukin voisin itsekin tähän alkuun listata vähän vuoden tavoitteita. Niitähän on hyvä olla, vaikka ihan vaatimattomiakin, niin tuntee saavuttaneensa edes jotain, kun tavoitteet täyttyvät ja ylittyvät.

Kansallispuistoja, joissa aion vierailla tämän vuoden aikana onkin tällä hetkellä jo listalla useampi. Aivan varmasti tulen käymään Urho Kekkosen kansallispuistossa, koska mökki on jo varattu Saariselältä geokätköilyn vuosittaista suurtapahtumaa silmällä pitäen.

Mustalamminvuori, Repovesi

Ainut harmin paikka ajankohdassa kyllä on se, että reissun aikana on Suomen luonnon tapahtuma Rakastu kesäyöhön, jolloin kannustetaan vaikkapa nukkumaan yö ulkona. Harmillisesti se tänäkin vuonna taitaa jäädä väliin. Retkeilyä sen sijaan on luvassa tunturimaisemassa vaikka teltta tai laavuyöpymään en maltakaan, kun majoituksesta tulee kuitenkin maksettua ihan kohtuu summa.
Ehkä reissun oheen kuitenkin tulee mahdutettua joku ulkonayöpyminen. Jos vaan se aikatauluihin ja reissuseuralle passaa.

Lapinsalmi, Repovesi

Toinen takuuvarma on Nuuksio, joka läheisyytensä puolesta lievittää metsätuskaa. Siellä tulee kuitenkin vierailtua ainakin muutaman kerran, ihan vain lyhyillä päiväretkipistoilla ja toivottavasti myös yöpymisen merkeissa. Ajankohdasta ja reissuseurasta tosin ei vielä ole tietoa.

Iso-Holma, Nuuksio


Mustalampi, Nuuksio

Aika varma on myöskin Hiidenportti, joka tulee todennäköisesti katsastettua tuolla megalomaanimatkalla, kun pysähdytään ensin muutaman päivän verran Sotkamossa. Repovedelle puolestaan on varovaisissa toiveissa jälleen talvireissu. Sipoonkorpikin olisi tuossa ihan lähellä ja houkuttelisi piipahtamaan.
 
Matildajärven kierros, Teijo

Teijoon sekä Kurjenrahkaan voisi kumpaankin tehdä lisätutkimusretken, edelliset kun ovat olleet niin pintaraapaisuja kummastakin. Lisäksi Seitsemisen epäonnisen viime juhannuksen voisi yrittää kääntää voitoksi ja samalla reissulla voisi käydä tietysti myös Helvetinjärvellä. Kolillekin tahtoisin vihdoin päästä ns kesäaikana sitä on niin monta vuotta jo suunniteltu, ehkäpä jo tänä vuonna.

Saari-Soljasen tulistelutupa, Seitseminen

Retkeilyalueista Ruunaa kutsuisi taas, se vaan on aina yhtä ihana ja siinä mielessä mukava, että siellä ei juuri muita retkeilijöitä tule vastaan. Lähempää puolestaan Evolle voisi tehdä yötutkimusretken. Porkkalaa voisi käydä kartoittamassa lisää ja Kopparnäsissä voisi jälleen yöpyä ehkä tosin hieman eri suunnasta lähestyttynä kuin viimeksi.


Neitikoski, Ruunaa

Toinen varovainen tavoite olisi retkiyöt. Jos sitä sen 12 yötä saisi kasaan niin olisin aika tyytyväinen. Vielä ei yötä pidempiä reissuja olekaan suunnitelmissa muuta kuin varovaisissa. Eli aikamoista jossittelua tämäkin. Toisaalta, jos nyt jo alkaa jossittelemaan, niin ehkä sitä jotain saa aikaiseksikin vielä.

Myös joka kuukaudelle jonkinlaisen retken tekeminen on tavoitteena. Se tosin menee jo oletettavasti helpohkosti ja rutiinilla, koska kuukausittaisen metsäretken tekeminen on nyt jo jatkunut puolisentoista vuotta. Erilaisissa merkeissä, lähtökohdistakin varmaan voisi kirjoittaa oman juttunsa.


Iso-Holma, Nuuksio


Tahtoisin myös vihdoin ja viimein tehdä useamman päiväna tai siis yön mittaisen oikean vaelluksen. Ilman että jokin paikka toimisi tukikohtana, josta retket tehtäisiin.

Toistaiseksi näyttäisi ainakin oman kalenterin puolesta lupaavalta useammillekin noista listaamistani jutuista. Varovaisia suuntaviivoja olenkin jo kalenteriin itselleni miettinyt. Enää täytyy toivoa, että retkiseura, säät ja työtilanne ovat suotuisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut!