14. maaliskuuta 2022

Nuku yö ulkona 2021, Västerby

Loppukesän tuokiokuvia muisteloissa.

Auringonlasku ja kuikkien huudot
 

Vuoden tauon jälkeen päätettiin osallistua jälleen puolison kanssa nukkumaan yön ulkona. Telttaöitä oli vuodelle ehtinyt kertyä poikkeuksellisen vähän vain kaksi yhteistä ja itsellenikin vain yksi enemmän kevään lintureissulta. Niinpä elokuun loppupuolen telttayö olisi vasta neljäs koko vuodelle.


Maisemat olivat kelvollisia
 
Tämä oli päivän sieniretkeltä Gunnarlan pöpeliköstä

 Päätettiin ottaa kohteeksi jokin uusi, mutta sopivan helppo. Auton keula suunnattiin siis kohti Tammisaarta ja Västerbyn ulkoilualuetta. Olin tehnyt ennakkotiedustelua ja suuntasimme itsellenikin uudelle paikalle. Västerbyssä on tullut muutamana edellisenä syksynä käytyä sienessä, mutta kummallakin kerralla retki on sijoittunut Peikkometsän kierroksen varrelle.

Ilta oli idyllinen

Normaalisti on tullut lähdettyä tuolta Ekenäs Portin suunnilta

 

Nyt suuntasimme Västerby Storträsketin rannalle. Matkaa parkkipaikalta ei tullut juuri nimeksikään ja pientä kallioista osuutta lukuunottamatta reitti oli helpohko. Ohitimme kalastajia kallioilla matkalla laavullepäin. Kävimme vilkaisemassa laavua, mutta sen ollessa kansoitettu etsimme toisen rauhaisamman paikan teltallemme.

Seesteinen aamu

Saimmekin teltan pykättyä kohtalaisen hyvään paikkaan miltein rantaan. Iloksemme havainnoimme joutsenperheen järvellä sekä kokonaisen kuikkalauman. Auringonlasku oli kohtalainen ja tuijottelimmekin sitä iltapalaa syöden ja kaakaota ryystäen.

Yö oli rauhallinen ja aika lämmin. Jossain vaiheessa asentoa vaihtaessa taisin kuulla kuikan lyhyen huudon järveltä. Aamulla keiteltiin aamukahvit ja syötiin aamupala. Jonka jälkeen pakkailtiin kaikessa rauhassa. Mukava helppo lyhyt irtiotto luontoon kotiin palasi jälleen hieman rauhoittuneempana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut!