3. toukokuuta 2020

Laiska lintukevät

Tämä eristyneisyys on harmillisesti vaikuttanut myös linturetkeilyyni. Normaalisti tässä vaiheessa vuotta ollaan menossa jo ties kuinka monennessa linturetkeilyssä, mutta nyt olen käynyt vaan neljällä oikealla linturetkellä. Nyt kun linturetkiseura on rajoittunut vain itseeni ja puolisoon, niin mahdollisuuksia tuntuu olevan vähemmän. Tähän vielä lisänä se, että minulla ei ole ollut varsinaisesti autoa käytettävissäni lähes kuukauteen, kun akku pitäisi ladata ja kesärenkaatkin on ollut hankkimatta. Parasta linturetkeilyaikaa on siis mennyt aivan tuhottomasti hukkaan. Kaiken huipuksi normaalisti työmatkoilla tulee bongailtua yhtä sun toista ja myöskin siirtymillä kotiovelta autolle. Tällä hetkellä kuulohavainnot perustuvat sisälle kuuluviin punarintaan, mustarastaaseen, tintteihin ja sepelkyyhkyyn.


Seurasta puheenollen periaatteessa varmaan muutaman kaverin kanssa voisikin lähteä linturetkeilemään, mutta tähän mennessä ei ole tullut lähdettyä. Ehkä myöhemmin keväällä sitten jo viitsisikin. Lajilistalla mennään vasta 77 lajissa ja tavoitteena oleva 100 lajia ennen tornien taistoa, tai tässä tapauksesssa ennen pihojen taistoa, näyttää kieltämättä vähän epätoivoiselta. Tornien taiston korvaava Pihojen taisto tapahtuma on tänä vuonna samaan aikaan kuin normaalisti tornien taisto olisi eli lauantaina 9.5. Lisätietoja tapahtumasta täältä. En odota mitään valtavaa tulosta saavani omalta pihaltani, mutta meidän tornien taisto joukkue meinaa omilla parvekkeillaan ja pihoillaan kukin tahoillaan tarkkailla tornien taiston hengessä, eli pääasiassa koko ajan.Hieman harmillista lajitilannetta paransi viikko sitten Helsingin Vanhankaupunginlahdelle tekemäni linturetki, jolla uusia lajeja listaani tälle vuodelle taisi kertyä peräti 14 kappaletta. Tämän jutun kuvat ovatkin tuolta retkeltä, jolla saimme ihailla jo runsasta heleää alkavaa vihreää aikaa. Omassa kotipihassamme tuota vihreyttä saadaan vielä muutama päivä odotella, joskin tuomi on jo lähes koko lehdessä ja kriikunat availevat varmaan viikon sisään kukkapaljoutensa. Paljon oli muutakin porukkaa liikenteessä viikko sitten ja ei edes yritetty päästä lintutorniin tai lavalle. Onneksi kävelytien laitaan parkkeeraamallakin näki ihan mukavasti lintuja.Luulisi, että jatkuva kotona nyhjääminen edistäisi ulkoilemaan lähtemistä, mutta valitettavasti ei toistaiseksi ole ollut sellaista huomattavissa. Sisällä sen sijaan olen saanut yhtä jos toista sisustus- ja siivousprojektia edistettyä, joten aivan apatiaan en minäkään ole sortunut. Remontti ja ehostussuunnitelmatkin ovat nytkähdelleet hyvällä vauhdilla eteenpäin. Onneksi alkavalla viikolla saan vihdoin autoni ajokuntoon, joten lähtömahdollisuudet extemporeretkille kasvavat. Lähestyvä pihojen taisto tuo hieman painetta kasvattaa edes lajilistan lukemia, joten voi olla, että arki-iltoina tulee käytyä parillakin oikein oivallisella lintupaikalla.Eikai tässä tällä erää muuta. Parempaa loppua lintukevättä ja heräävää retkeilyintoa sekä lauantain pihojen taistoa odotellessa.

2 kommenttia:

 1. Poikkeusoloissa retkeilyharrastuksetkin asettuvat väistämättä poikkeukselliseen tilaan. Mulla on ikävä retkeilyä isommilla porukoilla ja eri seurueissa ja vähän kauempana syrjäseuduilla sijaitseviin kohteisiin. Aina vaan Krotin kanssa kahdestaan tai yksin retkellä - onhan se hauskaa, mutta usein miettii, että olisi niin paljon kivempaa, jos olisi muitakin mukana. (Plus enemmän silmiä, korvia, kiikareita ja hehheh ehkä myös joku kaukoputki lisäisi havaintomääriä!) Mutta ehkäpä nyt, kun tämä tilanne alkaa tasoittua, voisi mennä esim. Lohjalle kiertelemään? Siellä on kuultu sitä pikkuhuittia taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, onneksi nyt kuitenkin alkaa näyttää siltä, että kesälomalla on ihan okei lähteä vähän pohjoisemmaksi niin tahtoessaan. Eli voi alkaa juonia kesäloman retkikohteita. :)
   Viime kevään 'Lohjan kierros' oli kyllä huikea. Kaikesta siitä sateesta huolimatta. Ehkä tosiaan jonkun vastaavan voisi järjestää, kun tuo tornien taistokin (ja erityisesti sen sosiaalinen aspekti) jää pois.

   Poista

Kommenttisi on aina tervetullut!