9. toukokuuta 2017

Helsingin korkeimmalla huipulla (18/100)

Hyvältä vaikuttava mahdollisuus hienoon auringonlasku havahdutti minut suuntamaan Malminkartanoon. Tarkoituksena oli mennä kuvaamaan auringonlaskua Malminkartanon jätemäelle, joka on Helsingin korkein huippu. Jättäri näkyy hienosti jopa työpaikalleni Ilmalaan saakka, joten on helppoa uskoa sen olevan Helsingin korkein kohta.



Valitsimme portaiden sijaan hieman loivemmin nousevan hiekkatien. Se olikin oikein hyvä vaihtoehto sillä fasaanikukot huutelivat ja juoksentelivat heinikossa, onnistuimme menomatkalla näkemään jopa yhden. Ylös päästyämme totesimme, että kävi huono tuuri jälleen kerran ja auringonlasku peittyi suurelta osin pilviverhon taa. Kamerassa ei kyllä olisi riittänyt zoomikaan tarpeeksi pitkälle hienojen kuvien saamiseen. Kuvasin hetken ja istuimme laskun ajan penkillä.







Kävimme vielä noukkimassa huipun läheisyydessä sijaitsevan kätkön, jonka jälkeen palasimme samaa tietä takaisin alas kuin mitä olimme tulleetkin. Noin puolessa välissä näimme jälleen yhden fasaanikukon. Oli kyllä oikein komea yksilö ja toimitti aivan rauhassa omia asioitaan.




Kaupunkiretkeilyä parhaimmillaan pieninä annoksina. Tämä olisi osa 18/100 100-hetkeä luonnossa haasteeseen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut!