11. toukokuuta 2017

Tuskainen polkujuoksu (22/100)

Polkujuoksuperjantai oli säänsä puolesta oikein hieno. Vähän turhan kuumakin jopa. Kisatunnelma oli oikein koholla ja lyhyen työpäivän jälkeen kipaistiin joukolla vaihtamaan vaatteet ja lähdettiin ajelemaan kohti Espoon Pirttimäkeä. Kisapaikalla meillä oli oikein hyvin vielä aikaa pohtia vaatevalintoja tai siis sain vierestä seurata vaatepohdintaa ja viime hetken vaihtoja. Reilu tunti mikä meillä oli varattu ennen lähtöä kului vähän turhankin nopeasti ja pohkeiden kunnollinen lämmittely ja venyttely jäi, mikä kyllä kostautui ikävimmällä mahdollisella tavalla.

Lähtö tapahtui vähän turhan vauhdikkaasti ja alkujuoksujen jälkeen pohkeita kivisti niin paljon, ettei ole tosikaan. Siirryin sitten kävelyyn ja totesin, että parempi yrittää edes vähän lepuutella pohkeita. Kiristys ei vain lauennut millään ei edes venyttelyn avulla. Normaalisti pieni venyttely kyllä auttaa viimeistään muutaman kilometrin kohdilla. Lopulta juoksusta ei tullut mitään vaikka oikein kivoja pätkiäkin olisi ollut. Yritin sitten parhaani mukaan nautiskella aivan mielettömän kauniista ja jopa kuumasta päivästä. Kuuntelin lintuja ja havainnoin luontoa muutenkin. Paljon oli perhosia liikenteessä ja näimpä yhden käärmeen sekä sisiliskonkin. Hienoja polkuja kuitenkin tuli koluttua, joille en ollutkaan aiemmin eksynyt.


Lopulta keskeytin suorituksen juomapisteelle neljän ja puolen kilometrin kohdalle. Vähän sain apua toiseen pahemmin jumissa olleeseen pohkeeseen, niin että pääsin vielä hiekkatietä kävelemään takaisin Pirttimäkeen. Se siitä sitten. Tuli kyllä jotenkin hieman epätodellinenkin olo siinä yksin hiekkatietä metsässä tallustellessa, kun ei muita tullut vastaan. Kenellä oikeasti on keskellä viikonpäivää lähteä vaan metsään taapertamaan. Tuli elävästi edellisen elämän joutilaat päivät mieleen. Rauhoitti kummasti kaiken kiireen keskellä.


Lopputulemana ei todellakaan mennyt niin kuin piti. Oletin jokatapauksessa olevani viimeinen, mutta näin paha takaisku oikeasti harmittaa. Onneksi oli niin kiire jo seuraavaan paikkaan, etten pahemmin ehtinyt jäädä murehtimaan.Vähän erilainen hetki luonnossa tällä erää, osa 22/100. Vielä näitä varastossa riittää useampia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut!