3. toukokuuta 2017

Kevätfiilistelyä

No nyt se sitten tuli ja oikein ryminällä! Vappuaatto oli vielä kylmä ja sateinen, mutta maanantaina olikin sitten jo ihan huimat lukemat mittarissa ja tuntui todella keväiseltä, kun lähdin ulkoiluttamaan lakkiani Vapun kunniaksi. Rannikolla toki tuuli jonkun verran, joka hieman viilensi, mutta tästä retkestä muutenkin vähän myöhemmin.

Oikeastaan tarkoitukseni oli hieman intoilla tulevan lauantain Tornien taistosta, johon osallistun tänä keväänä ihan ensimmäistä kertaa (vihdoin!). Lisäksi halusin korkata tämän kuukauden jollain hieman kevyemmällä enkä vaan tykittää pelkkiä luontohetkiä. Niitä luontohetkiäkin kyllä on tulossa aika liuta kunhan saisin vain niitä naputeltua. Tämän viikon jälkeen luontohetkiä on vielä aimo annos lisääkin.

Tuleva viikonloppu alkaa kyllä hektisesti, koska perjantain työpäivä jää lyhyeksi. Menin sitten ilmoittautumaan aiemmin keväällä Bodom Trail runiin, jossa vierähtääkin mukavasti perjantai-iltapäivä. Harjoittelu tosin jäi maksimissaan kahteen kertaan (vielä ehtii), joten taidan mennä sinne lähinnä polkutallustamaan ja toki kameran kanssa. Nauttimaanhan sinne oli tarkoituskin mennä.

Juoksun jälkeen pitääkin kurvailla kodin kautta ja noukkia erinäisistä paikoista ystäviä kyytiin sekä ajella seurueen kanssa tornin lähelle telttailemaan, jotta aamulla ehdimme viideksi torniin taiston alkaessa. Hyvin jännittävää siis kaikin puolin. Lisäksi odotettavissa on jonkinmoinen yllätysseikkailu taiston jälkeen ennen kotiinpaluuta. Joukkion tuntien ainakaan tylsää ei taistoreissulla tule olemaan.

Loppuun vielä muutama kuva viime päiviltä. Kukkapenkistä, ihme ja kumma, on putkahtanut muutamia krookuksia ja jotain muita pikkukukkia. Pihan pihlajissakin alkaa olla aika muhkeat nuput, joten niissäkin on pian lehtiä. Muutenhan silmuja ei juuri muissa puissa sitten olekaan. Varsinkin myöhäiset lehtijät haavat ovat vielä kovin paljaita. Lämpöaalto myös lupailisi hyvää lintujen suhteen, jos vaikka hyönteissyöjiäkin alkaisi ilmestyä myös minun näköpiiriini.
Viikonvaihteessa todennäköisesti sitten lisää tarinoita. Nyt minun oikeastaan pitäisi olla jo pakkaamassa retkeä varten.

3 kommenttia:

 1. Bodom trail run. Hmm, meinasin menna perjantaina Hynkänlammelle telttailemaan, ajattelin ettei siellä vielä olisi ihan valtavaa kansanvaellusta. Taidan valita jonkun toisen paikan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sittenhän tämä tuli oikein oivaan väliin ja kannattanee valita tosiaan joku muu. Toivottavasti löytyy joku rauhaisa telttapaikka. :)

   Poista
  2. Joo, kiitos tosiaan kirjoituksesta! Olisi voinut olla aika absurdi olo teltassa juoksijoiden askelia kuunnellessa :) Varsinkin, kun on lapsi mukana, niin telttapaikan ex tempore -vaihtaminen ei ole ihan helppoa.

   Poista

Kommenttisi on aina tervetullut!