28. tammikuuta 2017

Merta ja hanhia

Tapahtui 27.-28.8.2016

Koska ulkonäyöpymiset edelleen olivat kovin vähissä kuluvalle vuodelle oli hinku ulos kova.
Sain houkuteltua ystäväni M:n lähtemään seurakseni yhden yön pikatelttaretkelle. Pienen arvonnan jälkeen päädyimme lähtemään Kopparnäsiin ja Sandvikeniin.Parkkipaikalle päästyä tuumailtiin hetki sotasuunnitelmaa, kun rannasta juuri lähti melojia liikkeelle. Päätettiin käydä tiedusteluretkellä ilman tavaroita. Tarkoituksena oli kartoittaa kartasta katsomaani sopivaa paikkaa ihan todellisuudessa.Nuotiopaikan läheisyydessä paljastui, että melojia oli enemmänkin ja huoltojoukkoetta vielä jokunen lisää eivätkä selvästi saman illan aikana olleet lähdössä mihinkään. Ei siis saataisi olla täysin rauhassa omalla hiekkarannalla. Tuumailtiin vaihtoehtoja jonkun aikaa ja kartoitettiin sopivaa telttapaikkaa. Onneksi ranta oli sen verran pitkä, että päätettiin majoittua sen toiseen päähän, mahdollisimman pitkälle niistä muista. Toinen vaihtoehto olisi ollut parkkipaikan läheisyys, mutta siitä ei ollut kovin kummoinen näköala merelle.Tehtiin siis reissu takaisin autolle ja otettiin tavarat mukaan tällä kertaa. Matka oli sopivan lyhyt pikaiseen yöpymisretkeen. Ensimmäiseksi tietysti pystyteltiin uusi teltta, joka siis tuli pystytettyä tällä reissulla ihan ensimmäistä kertaa ja voi kuulkaas kun oli helppoa. Sateella toki olisi voinut olla hieman haasteellisempaa, kun teltta on sisäteltta ensin mallia. Siitä sitten siirryttiinkin rannalle istumaan, katselemaan merta ja syöpöttelemään iltapalaa. Hanhet pitivän jonkun verran mekkalaa noustessaan ja laskeutuessaan.
Eihän se uni taas oikein tullut ja aika koiranunta saikin nukkua, kun ei hyvää asentoa löytynyt ja kädet puutui ja hanhet elämöi. Taidettiin siellä toisessa leirissäkin vielä puolille öin elämöidä hieman.

Aamusella ei pidetty mitenkään suuremmin kiirusta, mitä nyt itse olin luvannut puoleksi päiväksi kotiin ehtiä. Aurinkokin paisteli, kun ajeltiin takaisin kotiinpäin. Hyvä reissu, vaikka se uni jäikin odottamaan toiseen kertaan. Teltta tuli testattua ja todettua toimivaksi, sekä aika näpsäkäksi kapistukseksi. Sekä suuret kiitokset seuralle! Ei sitä yksin olisi tullut lähdettyä.

Lähes täydellinen sunnuntaiaamu.


1 kommentti:

  1. M niinkuin Minna6.2.2017 klo 21.19

    Kiitos itsellesi kun tämmöistä aktiviteettia ehdotit! Olikin muuten sen verran näpsäkkä teltta että lähti nyt talven alesta itsellekin,tosin vihreänä tuon oranssinpunaisen sijaan. Mutta oli kyllä hyvä reissu! En ole aikaisemmin Kopparnäsissä ollutkaan kuin veneellä joskus. :)

    VastaaPoista

Kommenttisi on aina tervetullut!