29. tammikuuta 2017

Hetki pällistelyä eli pihabongaus 2017

Ihan joka vuosi en ole tainnut osallistua, mutta aika usein on tullut joko pönötettyä ikkunan luona tai käytyä kävelemässä jollain pienellä alueella ja tarkkailtua lintusia. Parhaimpina vuosina lajimäärä on tainnut olla jotain parinkymmenen luokkaa.

Tänä vuonna olin jo hyvissä ajoin päättänyt, että tänä vuonna jälleen. Hakusessa oli vain sopiva paikka. Sää tosin olin minua vastaan ja koko viikonlopuksi luvatusta poutaisesta ja osittain aurinkoisesta säästä ei ollut tietoakaan.

Lokakuu 2012.

Tammikuu 2009.

Lauantai meni pitkälti sisällä sadetta ja harmautta harmitellen. Kävin kyllä pienellä kävelyllä kartuttamassa lintulajeja peräti kolmella. Linnut olivat yllättävänkin aktiivisia sateisesta säästä huolimatta. Näin käpytikan, joka iloisesti ilmoitti itsestään, muuten olisi voinut jäädä huomaamatta, punatulkku naaraan, joka sekin huuteli pihlajan latvasta ja kuusitiaisen, joka piti koko ajan ääntä itsestään edetessään ruokinnalle ja eteenpäin.

Tänään sitten sain puolison metsän sijasta houkuteltua kuitenkin ulos. Käytiin pitkästä aikaa ulkona kahvilla ja siinä samassa pällistelemässä lintujakin. Päädyttiin Espooseen Villa Elfvikiin. Siellähän olikin ilmeisesti Tringan pihabongaustapahtuma. Puukiipijä ja pyrstötiainen meiltä meni sivu suun, mutta parvi vihervarpusia päästiin kyllä näkemään. Hömötiaisenkin olin kuulevinani, mutta en ole täysin varma.

Lokakuu 2012.

Lokakuu 2012.

Siinä pihalla tajusin, ettei minulla ollut matkassa edes yhtään kelvollista kameraa. Noh, täytyy liittää tähän kuitenkin jokunen vanhempi kuva. Käytiin pienehkö lenkki lintutornin kautta. Olisi kyllä saanut varmaan ihan edustaviakin kuvia harmaasta säästä huolimatta. Suuret tuulenkaadot kuitenkin ovat aika vaikuttavia sekä muutenkin Elfvikiä ympäröivä metsä on aika vanhahkoa sekä suurta.

Lajilista lyhykäisyydessään:
- vihervarpunen parvi
- sinitiainen
- talitiainen
- punatulkku useampia ä, nähty k ä
- viherpeippo ä
- korppi

En tiedä meneekö tämä varsinaisesti 100 hetkeä luonnossa kriteereihin, mutta jätetään tämä nyt sitten varalle, jos haasteen täyttyminen menee tiukille.

Lokakuu 2012.


Ehkä #100hetkeäluonnossa, #100lintulajia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut!