7. helmikuuta 2017

Harrastuksiani: Valokuvaus

En edes muista kuinka kauan olen omistanut kameran. Varmaan jostain 10-vuotiaasta saakka. Filmiaikana oli vähän tarkempaa mihin sitä filmiään käytti ja lähinnä taitaakin olla kesälomareissuilta sekä syntymäpäiviltä kuvatallenteita. Aika paksu albumi kaiken kaikkiaan kuitenkin on niitä omia kuvia kertynyt ja vähän toistakin.

Ensimmäisen digikameran taisin saada 2004 syntymäpäivälahjaksi, pitkän kinuamisen jälkeen. Siitä lähtien niitä kuvia onkin kertynyt jokunen ja suurin osa on vieläpä tallessa. Kovin tavoitteellista kuvaaminen ei kyllä missään vaiheessa ole ollut, koska en ole ollut tarpeeksi hyvä tai kärsivällisyys ei riitä. Toisinaan saan jokusen omasta mielestä poikkeuksellisen hyvänkin kuvan aikaiseksi. Lisäksi kaikkia tässä blogissa esiintyviä kuvia en voi 100 % varmuudella väittää omakseni. Jokunen saattaa olla myös tuon toisen rikoskumppanin nappaamia.

Kuvien muokkauksen suhteen olen aika puritaaninen ja se yleensä näkyy lopputuotteessakin. Itse en juurikaan muokkaa siis kuviani, joskus todella harvoin saatan hieman rajata uudelleen tai sitten tummentaa ylivalottunutta kuvaa. Tämä lähinnä sen takia, että pyrin jo kuvaustilanteessa saamaan kuvista sellaisia kun haluan. Ja siltä taitavat otokset tosiaan näyttää, että on räpsitty vaan menemään. Tosin kameran automaattikuvaustoiminnot ei minullakaan kyllä pääse kulumaan vaan säädän lähes kaiken (tarkennusta en sentään) manuaalisesti.Edellinen muokkaushuomautus koskee vain ja ainoastaan omia kuviani. Muut saavat puolestani hienosäätää kuviaan sydämensä kyllyydestä, jos siihen vaan riittää aika ja tarmo. En voi sanoa että nauttisin yhtään sen vähempää hienoista kuvista oli niitä sitten käsitelty tai ei. Hieno kuva on aina hieno kuva.


Ostin juuri uuden kameran, koska kaluston päivitys alkoi olla jo ajankohtaista. Tämä kamera taisikin olla järjestyksessään jo kuudes digikamera. Merkkiä en lähtenyt enää vaihtamaan vaan päädyin tuttuun ja turvalliseen. Uutta oli tällä kertaa se, että päädyin minijärkkäriin monestakin syystä. Muutamien testikuvien perusteella tuli hankittua ihan kelpo vehje, jolla saa ehkä yökuviakin otettua.

Tällä hetkellä käytössä siis ikivanha Canon EOS400D sekä jokunen putki siihen, Canon EOS M3 ja Canon PowerShot SX210 IS.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut!