8. lokakuuta 2020

Pikapysähdys jälleen Hossassa

Kesälomareissun loppupuolella oltiin suuntaamassa Luostolta Lieksaanpäin. Todettiin että matka on liian pitkä yhden päivän ajeluun, joten päätettiin ottaa yhden yön välipysähdys. Paikaksi valikoitui Hossa, joka oli kätevästi noin matkan puolessa välissä. Matka Luostolta Hossaan kestikin yllättävän kauan. Muitakin teilläliikkujia oli reilusti liikenteessä ja useammassa kohdassa keskellä tietä makoilleet tai muuten vaan hengailleet porot hidastivat myös kulkua.

Sää oli vaihteeksi ihan kelvollinen, joskin aamuksi luvattiin sadetta. Arvottiin hieman mentäisiinkö tutulle Jatkonsalmen telttapaikalle yöpymään vai kokeiltaisiinko jotain muuta. Pitkä Hoiluan rantaan näytti kohtalaisen lähelle pääsevän autolla, joten ajateltiin ainakin käydä katsomassa mikä siellä olisi tilanne. Yksi retkeilyteltta näytti olevan rannalla, mutta muita ei ollut. Oikein sopivanoloinen telttapaikakin löytyi hieman kauempaa toisesta teltasta, mutta silti järvimaisemalla.

Suojaisa telttapaikka

Pieni auringonpilkahdus

Venelaituri oli parhaat päivänsä nähnyt
 

Illan aikana aurinko taisi pilkistää hetken verran, muuten oli pilvistä ja hyvin tuulista. Tuulisuus hieman asetti haasteita teltan pystytykselle, kun ensin sisäteltta ja sitten ulkoteltta meinasivat lähteä tuulen mukana. Nuotiopaikalla meinasi illan aikana tulla vähän ruuhkaakin, mutta onneksi oltiin saatu omat ruokailut tehtyä ennen päiväretkeilijöiden saapumista. Illan ratoksi käytiin hieman kävelemässä Pitkä Hoiluan rantapolkua, mutta jotenkin oli niin vetämätön olo, ettei kovin pitkälle jaksanut. Myöhemmin äkkäsin, että toisessa suunnassa olisi ollut mielenkiintoisempiakin kohteita kohtuu lähellä. Ehkä tänne vielä joskus jälleen palataan ajan kanssa.

Paljon oli puita jossain välissä kaatunut


Sopivaa polkua
 

Aamulla herätys oli aikaisin, jotta ehdittäisiin hyvissä ajoin Lieksaan saakka sekä vältyttäisiin sateelta. Teltta pistettiin kasaan aika nopeasti ja aamupala nautittiin autossa ennen lähtöä. Ei oltu paljoa päästy luontokeskusta pidemmälle kun jo taivas aukeni ja vettä tuli reilusti. Ajeltiin jännempää reittiä Kuhmon kautta, joka ilmeisesti myöskin oli loppujen lopuksi nopein. Hiljaisia olivat tiet, kovin montaa autoa ei vastaan tullut.

2 kommenttia:

  1. Ohoo, tännehän on tullut jo pari uutta postausta sen jälkeen, kun viimeksi pääsin lukemaan blogeja! Vähän turhan pitkä tauko päässyt syntymään tästä mukavasta ajanvietteestä - pitää taas jatkossa varata sunnuntai-illat blogien lukemiseen ja kirjoittamiseenkin, on tämä sen verran kivaa tekemistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä draivi ollut kirjoittamisessa ja toisaalta, kun haluaa näitä vähän nopeammin suoltaa ulos, että olisi edes jotenkin ajankohtaisia. Tämä tosin ei ollut. :D Aiemmin pimenevät illat ajaa kyllä vähän kirjoittamaan, haaveilemaan ja suunnittelemaan.

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut!