24. lokakuuta 2020

Syksyn perinteinen: Kierros Kauhanevalla

Lauhanvuorelta ajeltiin lyhyt matka Kauhaneva-Pohjankankaan kansallispuistoon. Olin kyllä lukenut parannuksista kuten parkkipaikan laajentamisesta aiemmin tänä vuonna, mutta en ollut ajatellut aivan niin suurta yleisöryntäystä kuin paikalta paljastui. Laajennettu parkkipaikka oli aivan tupaten täynnä, kun saavuimme. Kauhistuin kaikkea ihmismäärää verrattuna kahteen viime vuoden vierailuuni, joilla pääasiassa saimme olla kaksistaan. Viime vuoden reissut: Kauhanevan kevättä ja syksyä.

Matalalta paistavassa auringossa maisema on värikylläinen


Upean laavun olivat kyllä tulipaikaksi rakentaneetkin, mutta muuten oli Salomaalla hieman eri tunnelma kuin edellisenä syksynä. Vähän oltiin jo pohdittu reissun lopettamista lyhyeen ja ajamista vielä iltamyöhällä kotiin sen sijaan, että oltaisiin vielä jääty yhdeksi yöksi. Kolmas yö ukkosessa ei houkutellut vaikka sellaista tuskin olisi tullutkaan. Viimeistään leiripaikalla ollut neljän teltan leiri ei houkutellut meitä enää jäämään. Ehkä jos siellä ei muita olisi ollut, niin oltaisiin voitukin jäädä fiilistelemään pimeää suota ja todennäköisesti huikeaa tähtitaivasta. Päätettiin kuitenkin kiertää suon ympäri ennen kotiinlähtöä.

Suo olikin aivan lumoavan kaunis jo matalalta paistaneen auringon valossa. Aivan mieletön. Harmitti, kun en sen parempaa kameraa omista. Hieman jatkuva ihmisvirta pitkospuilla kyllä häiritsi, mutta syksyinen suo pehmeässä punertavassa auringonvalossa oli jotain niin upeaa, että keskityin kuitenkin lähinnä siihen. Otinkin niin monta kuvaa kuin kerkesin. Kuvista jopa muutamista tuli ihan kelvollisia vaikka itse sanonkin. Toivottavasti niistä välittyy edes osa syksyisen suon täydellisen illan tunnelmaa.Tyynet suolampareet, heijastumat ja okrainen suokasvisto


Maisemaa lintutornista

Esteetön reitti
 

Kierrettiin suo rauhassa ja käytiin ihmettelemässä toisella tulipaikalla sekä kiipeämässä uudehkoon lintutorniin. Matkalla takaisin autojen luo alkoi jo hieman hämärtää ja hiekkatie pois parkkipaikalta oli jälleen reunustettu upean keltaisilla koivuilla. Olen aika varma, että tänne tulen vielä palaamaan useampaan kertaan, tämä kuitenkin oli jo kolmas kerta reilun vuoden sisään.

2 kommenttia:

  1. Suomaisemissa silmä lepää. Maassa on mukavat syksyiset värit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, suot on mun ehdottomia lemppareita. :) Syksyvärit oikein korostui lämpimässä iltavalossa.

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut!